KROES IN CRISISBERAAD TEGENOVER COMMISSARISSEN AJAX: 'KAN MIJN VERHAAL VERTELLEN'

Leden en andere bestuurlijke figuren van Ajax zullen zich donderdagavond verzamelen op Sportpark De Toekomst, waar een crisisberaad zal plaatsvinden. Tijdens die bijeenkomst staat de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes centraal. Het was al duidelijk dat de bestuursraad en de raad van commissarissen aanwezig zouden zijn, maar inmiddels is duidelijk dat ook Kroes zelf van de partij is, zo meldt de NOS

"Ik ben ook lid", vertelt Kroes aan de NOS. De algemeen directeur doelt daarmee op zijn jarenlange relatie met Ajax, waar hij al in de jeugd voetbalde en nog steeds actief is bij de amateurtak. Kroes zal donderdagavond luisteren naar de uitleg van de rvc over de beslissing om hem te schorsen vanwege handel met voorkennis. 

De kans dat Kroes weerwoord gaat bieden, is groot. "Ik kan mijn verhaal vertellen, waar nodig binnen de mate van vertrouwelijkheid", laat hij weten via WhatsApp. Meer wil hij voorlopig niet kwijt over de kwestie. "Ik blijf bewust buiten de media." Ernst Boekhorst, de voorzitter van de bestuursraad, sprak soortgelijke woorden. "Maar dat kan morgenavond mogelijk anders zijn", zegt hij. 'Stilte voor de storm', verwacht de NOS. 

De informatiebijeenkomst is geïnitieerd door de bestuursraad van Ajax. De leden eisen namelijk opheldering van de rvc van Ajax. 'De avond zal in het teken staan van de ontwikkelingen rond Alex Kroes en andere relevante zaken', staat op de uitnodiging, waarover de NOS beschikt. Meerdere 'insiders' verwachten 'vuurwerk' donderdagavond op De Toekomst. Te meer omdat diverse partijen, zoals Kroes, de bestuursraad, de leden én fans kritisch zijn op de handelswijze van de rvc. 

De bestuursraad, die de macht heeft om de rvc te ontbinden heeft de laatste weken allesbehalve stil gezeten. Er is juridisch advies ingewonnen bij het advocatenbureau Clifford&Change. 

2024-04-25T05:05:19Z dg43tfdfdgfd